4 Kasım 2016 Cuma

BEBEKLERDE BURUN TIKANIKLIĞI

Herkese Merhaba,


Aramızda bebeğinde burun tıkanıklığı yaşamayan yoktur. Özellikle kış aylarında havaların soğuması ve kurumasıyla beraber burun tıkanıklığı biz ebeveynler için büyük sorun teşkil eder. Burnu tıkalı olan bebek kaliteli uyku uyuyamaz rahat ememez hava yutar ve bu da gaz sancılarına sebep olabilir.
Bebeklerde huysuzluğa annelerde ise uykusuzluğa davetiye çıkarır. Bebeklerin 6 aylık olana kadar sümkürme refleksleri yoktur. Burunları tıkalı olduğunda ağızdan nefes alamazlar ve bu durum onları huysuzlaştırır ve ciddi sıkıntı yaşarlar. Birkaç pratik yöntemle bu sorundan kurtulabilir bebeğiniz ve siz daha rahat ve huzurlu geceler geçirebilirsiniz.

Bunların en önemlisi serum fizyolojik sıkıp burun aspiratörü ile temizlemektir. Toprak yeni doğduğunda doktoru damla olarak baby drops yazmıştı sonraki kontrolde ucu daha ince olan baby soin i önerdi daha sonra ise bruno aldık çeşitleri fazla. Serum fizyolojiği bebeğin tıkalı burnuna günde 3-4 kez nazikçe uygulayın. Bir süre bekledikten sonra aspiratör yardımıyla burunda yumuşayan birikmiş salgı ve mukusu nefesinizle çekerek temizleyin.Burun içindeki salgı aspiratördeki filtreye takılıyor ve değiştirilebilir sünger uç içinde hapsoluyor. Bu uygulamayı emmeden ve uykudan önce yapmak bebeğin rahat emmesine ve uyumasına yardımcı olacaktır. 

Bebeğin odasının max. 23-24 derece olmasına özen gösterin.

Akşam yatmadan önce bol buharlı banyoda ılık duş aldırabilirsiniz. Buhar üst solunum yollarının rahatlamasına burnunun açılmasına neden olacaktır.

Buhar makineniz varsa odayı nemli tutabilirsiniz ya da kaloriferin üzerine bir kap su, ıslak havlu koyabilirsiniz.

Odayı sık sık havalandırmalısınız.

Açık havaya çıkarabilirsiniz burun tıkanıklığına iyi gelecektir.

Sağlıklı günler..            TopraksMoM

NOT: Burdaki yazılar bilgilendirme amaçlıdır çocuğunuzun sağlığı ile ilgili konularda doğrudan doktorunuzdan yardım alınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder